» » Yumurta qaynatmanın incəlikləri

Yumurta qaynatmanın incəlikləri

 

Yumurta qaynatmanın incəlikləri


Yumurta neçə dəqiqə qaynadılar?Qaynadılmış yumurta neçə dəqiqəyə bişər? - İlıq yumurtanı neçə dəqiqədə bişirmək lazımdır?

İlıq yumurta bişirmə müddəti

İlıq yumurta etmək üçün yumurtanı suya qoyduğumuz andan etibarən 3 dəq. qaynatmaq lazımdır. Əgər müddəti dəqiqləşdirə bilmirsinizsə su qaynadıqdan sonra 100-ə qədər yavaş-yavaş sayın. Beləcə, istədiyiniz konsistensiyanı tutdurmuş olarsınız.

Bir başqa üsul, su qaynamağa başlayar başlamaz qabı ocaqdan çəkib yumurtanı bir müddət qaynar suda saxlanılmalıdır.

Ərik konsentrasiyasında bişirəcəyiniz yumurtaların çatlamaması üçün qabın içinə fincan qoysaq çatlamasının qarşısını almış olarıq.

Yumurtanı çatlatmadan qaynatmaq üçün bir iynəni yumurtanın yumru ucuna söykəyib qısa amma sərt bir zərbə ilə deşin. Bundan əlavə, yumurtanı qaynatdığımız suya 2-3 dənə kibrit çöpü atmaq da sınmanın qarşısını alar.

İlıq bişmiş yumurtaları bişirdiyimiz suya duz salsaq yumurtaları soymağımız asanlaşar.

Yumurta qaynatmanın incəlikləri

Yumurta neçə dəqiqə qaynadılmalıdır?

Qatı yumurta bişirmə müddəti

Yumurta qaynadarkən çox qaynamamasına diqqət edək. Ən çox 15 dəqiqə qaynadılmalıdır. Çünki yumurtanın çox qaynaması zamanı sarısının ətrafında yaranan yaşılımtıl təbəqə yumurtanın qida dəyərini aşağı salır.

Yumurta qaynatmanın incəlikləri

Yumurtanı qaynatmaq üçün bir qaşığın içinə qoyaraq isti suya salın və su qaynamağa başladıqdan sonra yumurtanı 10 dəq. qədər qaynar suyun içində saxlayaq.

Qatı bişən yumurtaları asanca soymaq üçün qaynar sudan çıxardıqdan sonra dərhal soyuq suya tutun və bir müddət soyuq suda gözlədin. Su qabığın məsamələrindən girərək soymağı asanlaşdırar.

Yumurta qaynatmanın incəlikləri

Qatı bişmiş yumurtanı kəsərkən dağılmaması üçün istifadə etdiyiniz bıçağı əvvəl isti suya batırıb ısladın daha sonra bıçağı qurulamadan yumurtaları dilimləyin.

Yumurta qaynatmanın incəlikləri

Çatlamış yumurtanı necə qaynatmalıyıq

Qaynadacağınız yumurta çatlamışdırsa nə edərsiniz? Ya yumurtanızı başqa cür bişirər və qaynadılmış yumurta arzunuzu sonraya saxlayar ya da çatlaq yerinə bir dilim limon sürtərək yumurtanı bir qaşığın içinə qoyar və qaynar olmayan isti suda 10 dəqiqə qaynadarsınız.

Yumurta qaynatmanın incəlikləri

Soyutma bişirilmək isəsəsəniz

Soyuducudan çıxardar-çıxartmaz bişirməyə qoyduğunuz yumurtanı bişirsəniz, soyuq yumurta ani istilik dəyişməsinə görə genişlənəcək və qabığından çıxmaq istəyəcək. Bu vəziyyətdə soyutma yumurta etmək istədiyinizdə yumurtanı qaba yerləşdirmədən əvvəl bir parça limonu hər tərəfinə sürtün.

Yumurta qaynadarkən çatlamaması üçün yumurtanızı bir çömçə ya da qaşıq içində su dolu bir qabın içinə qoyun.

Yumurta qaynatmanın incəlikləri

Hörmətli qonaq, Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa hesaba daxil olun ya da Qeydiyyatdan keçin.

Şərhlər:

Şərh Yaz