» » Bəzi mətbəx sirləri

Bəzi mətbəx sirləri


Plovunuzun qar kimi ağ olmasını istəyirsinizmi?

Bəzi mətbəx sirləri

Qar kimi ağ plov bişirmək üçün bir yemək qaşığı ağ sirkəni düyü bulyonuna qarışdırın. Plovunuz bişdikdən sonra qar kimi ağ olacaq.
 
Ət və toyuq suyunu necə təmizləmək

Bəzi mətbəx sirləri

Ət və toyuq bütün yeməklərin dadıdır. Amma yemək hazırlayarkən suya ət və ya toyuq əlavə ediləndə yemyin görünüşünə təsir edə bilər. Bunun qarşısını almaq üçün olmaq üçün qaynayan toyuq yeməyinə soyuducudan bir buz kubu salının. Yeməyinizin suyunu təmiz görürəcəksiniz.


Ətiniz bişər-bişməz süfrəyə verməyin

Bəzi mətbəx sirləri
Ətinizi bişirdikdən sonra bir parça və ya alüminium folqa ilə bükün və təxminən 10 dəqiqə gözləyin. Beləliklə, ət sulu qalacaq və daha dadlı olacaqdır.

Ətinizi nar kimi görünməsi üçün nar şərbəti ilə məsləhətləşə bilərsiniz.

Bəzi mətbəx sirləri

Əgər ətinizə nar suyunu və su ilə hazırlanmış sousu hazırlasanız, bu, çox yaxşı görünür.
Əgər ətinizə nar suyunu və adi su ilə qarışdırılmış sous hazırlayıb sürtsəniz, üzü yaxşı qızaracaq, daha yaxşı görünəcək.


Üstü yandırılmış, amma içi bişməmiş tortlara sonuimg

Bəzi mətbəx sirləri

Tortunuzun kənarlarının və üstünün yanmaması üşün tərəflərini əhatə etməklə üstünə nəm salfet sərin.

Almalı tort hazırlayarkən su buraxmaması üçün
 

Bəzi mətbəx sirləri

Almalı tort hazırlayarkən sulanıb xəmiri zədələməməsi üçün almanın üzərinə 1-2 yemək qaşığı un əlavə etsəniz, almaların sulanmasının qarşısını alacaqsınzı.

Qəhvəni daha sıx ləzzətli hiss etmək istəyirsinizsə 

Bəzi mətbəx sirləri

Qəhvə içərisinə atdığınız bir çimdik duz qəhvənizin dadını daha mükəmməl edəcək.

Tərəvəzli  ən yaxş dadlandıran  vanilin olduğu təəccüblü deyil 

Bəzi mətbəx sirləri

Tərəvəzləri ən yaxşı dadlandıran vanilin olmasını təəccüblü qəbul etməyin
Bəli, yalnız tortlarla deyil, ən yaxşı ədviyyəli vanil ilə tərəvəz də səhv eşitməmisiniz. Buna görə çöldə yediyimiz tərəvəzlər evdə olduğundan daha yaxşıdır. Hər şey dəyişdirən bir çimdik vanilin imiş.

Parıldayan qəlyanaltı etmək üçün qoz-fındıqdan istifadə edin

Bəzi mətbəx sirləri

Suxarı unu əvəzinə fındıq və qozu nisbətən iri şəkildə parçalayın.Sonra böyrəkləriniz qoz, fındıq, püstə qırıntılarına batıraraq qızardın.
Qəlyanaltınız par-par parıldayacaq.

Əgər ətiniz çox qızarmışsa

Bəzi mətbəx sirləri

Bişmə müddəti təyin edə bilməyib əti çox qızarmısınızsa, üzərinə xırda-xırda soğan və pomidor doğrayın. Bir qədər bitki yağı, limon suyu və sirkə qarışdırıb üzərində gəzdirin.Bir qədər gözləyin. Artıq ətiniz istədiyiniz kimi yumşaq və dadlı olacaqdır.

Duz əvəzinə limondan istifadə edə bilərsiniz

Bəzi mətbəx sirləri

Yeməyinizdə duzun miqdarı çox olmasın deyə, bir qədər limon suyu əlavə edə bilərsiniz. Limon qan təzyiqi ilə yanaşı, həm də gözəl bir aroma tənzimləyici təsir göstərir.

Sirkə ilə salat hazırlasanız

Bəzi mətbəx sirləri

Əgər sirkə ilə hazırlanan salat sosunuza az miqdarda süd və şəkər əlavə etsəniz, salatınızı daha ləzzətli edir.

Badımcanın acısını necə çıxardaq

Bəzi mətbəx sirləri

Badımcan ən dadlı tərəvəzlərdən biridir.Amma o, hər zaman bişirilməyə hazır olmur, çünki acılığı var. Odur ki, badımcanın bişirməzdən əvvəl acılığı getsin deyə, ən azı yarım saat duzlu suda saxlayın.

Şorba çox duzludursa

Bəzi mətbəx sirləri

Yeməyin şorbası və ya duzunu almağın bir yolu içinə kartof doğramaqdır. Kartofunuz yoxdursa, yulafdan istifadə edə bilərsiniz.

Mənbə:https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/bu-mutfak-sirlari-cok-isinize-yarayacak/15

Hörmətli qonaq, Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa hesaba daxil olun ya da Qeydiyyatdan keçin.

Şərhlər:

Şərh Yaz