» » Keyfiyyətini tez dəyişən qida məhsullarını daha uzun müddət təzə salamaq üçün məsləhətlər:

Keyfiyyətini tez dəyişən qida məhsullarını daha uzun müddət təzə salamaq üçün məsləhətlər:


Keyfiyyətini tez dəyişən  qida məhsullarını daha uzun müddət təzə salamaq üçün  məsləhətlər:

Hər bir qidanın özünəməxsus saxlanılma müddətləri var, amma yaxşı və doğru bir şəkildə saxlanan bütün qidaların təzə qalma müddətini artırmaaq mümkündür. Məsəlıən:

Bir - iki gün əvvəldən qalan çörək, piroq və bənzəri xəmir işlərini atmayın. Yağlı kağızlı alüminium folqaya bükərək qızdırın. Yeni bişmiş kimi təptəzə olacaqdır. Əgər qızdırmaq üçün sobadan istifadə edəcəksinizsə, folqa əvəzinə soba torbasına da yerləşdirə birləşdirirsiniz . Lakin üzərinə az miqdarda su səpin.

Donmuş və ya kristallaşmış balı əvvəlki halına gətirmək üçün banka içi isti su dolu bir qabda bir qədər saxlayın.

Hazırladığınız sousun xidmətə qədər soyumadan qalmasını istəyirsinizsə, sous qabını isti su dolu bir qabın içində saxlayın. Bu şəkildə həm temperaturunu, həm də ləzzətini qoruyacaqdır. Üzərinin qabıq bağlamasını qarşısını almaq üçün üzərinə bir parça marqarin buraxın və yağlı kağız ilə örtün.

Qəhvənizi ağzı yaxşı qapanan bir qutuya qoyduqdan sonra dondurucuya qoyun.
Uzun müddət öz keyfiyyətində qalacaqdır.

Kəsik limonların qurumaması üçün alta gələn bir limon kəsilmiş səthi bir nimçəyə qoyun və üstünə bir şüşə qapayın. Limonun kəsik səthinə atacağınız bir miqdar duz da qurumasını ləngidəcəkdir.

Tamaşaçılarınız təravətini saxlaması üçün, hava almayacaq şəkildə şəffaf folqaya bükün.

Şəkər bankanın altında qurutma kağızı qoysanız, şəkərin, yaşarmağı qarşısını almış olarsınız.

Mövsümdə dərdiyiniz tərəvəzləri, içinə qəzet kağızı qoyduğunuz tənəkə qutularda saxlayın. Bu şəkildə rütubət almalarını qarşısını almış olarsınız

Duzu neylon paketindən çıxarıb, tünd rəngli şüşə bankada sərin bir şəraitdə saxlayın. Duz alarkən yodlu olmasına diqqət edin. Yod, istilik və işıqla dərhal təsirləndiyi üçün, duzu yemək bişəndən sonra əlavə edin.

Qab içində olan konservləri açdıqdan sonra mütləq başqa qab içinə alasınız. Çünki bir dəfə açılan qabının xüsusilə ağız hissəsi bakteriya çoxalması üçün əlverişli mühitdir.

Qeyd: Yazı tərcümə ilə işlənilmişdir.

Hörmətli qonaq, Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa hesaba daxil olun ya da Qeydiyyatdan keçin.

Şərhlər:

Şərh Yaz