» » Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Müəllif: Anaveusaq.az от 5-02-2017, 00:45
Tərəvəzləri duzlu suda yumağı vərdiş halına gətirin. Duzlu su tərəvəzləri daha yaxşı və tez təmizləyir.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Yemək bişirməzdən əvvəl sobanızın ortasına yarısı sirkə yarısı su ilə doldurulmuş bir tava qoyun, sobanız bir neçə dəqiqə üçün qızdırın sonra soyumasını gözləyin.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Quru paxlaları bir gecə əvvəldən ilıq suya qoyun və qaynadarkən içinə bir az karbonat əlavə edin.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Hazırladığınız keks, qəlibindən çıxmırsa, qabın altına yaş bir bez yayaraq bir az gözlədin.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Konserv məhsulları açıldıqdan sonra şüşə bankada saxlansa, daha dözümlü olur.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

İstifadə etdiyiniz tomatın kifləməməsini istəyirsinizsə, üzərini hamarlayıb, bir az zeytun yağı əlavə edərək uzun müddət saxlaya bilərsiniz.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Kartof bişirərkən suyuna bir qaşıq sirkə töksniz , həm rəngi sarı qalar, həm də daha ləzzətli olar.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Balıq qoxusunu çıxarmaq üçün yuma suyunun içinə bol qəhvə tozu əlavə edin. Sonra bol yaxalayın.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Badımcanların acısını almaq üçün soyunca duzlu suda saxlayın.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Soyuducudan çıxardığınız yumurtanın ağı və sarının bir-birinə qarışmaması üçün dərhal qırın.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Kolbasaların partlamasını qarşısını almaq üçün sobaya qoymazdan əvvəl soyuq südə batırmaq yetərli olacaqdır.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Şokolad sousu hazırlanarkən içinə bir az qəhvə qoyulsa, dadı daha ləzzətli olur.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Yumurtaları asanlıqla soymaq üçün qaynar sudan çıxardıqdan sonra dərhal soyuq suya tutulub bir az gözləyin.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Soğanın üstünə bir az un vurularsa, qovurarkən qaralmaz.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Əllərdəki soğan və sarımsaq qoxularını yox etməyin yolu pörtmüş kartofla ovmaqdır.

Bilməyiniz lazım olan kiçik mətbəx sirləri!

Hörmətli qonaq, Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa hesaba daxil olun ya da Qeydiyyatdan keçin.

Şərhlər:

Şərh Yaz